21 d’abril 2017

Catherine i Sant Jordi al Club

Records d'infantesa són les paraules clau que més bé defineixen l'útlim llibre llegit al Club de Lectura. Catherine, de Patrick Modiano, ens relata, en primera persona, les vivències que l'anciana protagonista guarda en la memòria sobre l'època en què vivia a París amb el seu pare. És una obra de fragments breus, gairebé sense un fil argumental que els teixeixi, però que aconsegueix endinsar-nos en la inocent i tendra mirada d'una nena que no sempre acaba de comprendre el què succeeix al seu voltant. Les classes de ballet, l'absència de la seva mare, les amistats que van i venen... són només algunes de les experiències que la somniadora Catherine haurà de superar de la mà del seu pare.


Les il·lustracions de Sempé que, malgrat la seva senzillesa, capturen a la perfecció l'essència del text, són la cirereta del pastís d'una obra d'aquelles que deixa petja. 

I si la primera part de la sessió del Club la vam destinar a parlar sobre Catherine, la segona es va centrar en la diada del llibre i de la rosa del pròxim cap de setmana. Tenint en compte l'esperit literari d'aquesta jornada tan assenyalada, vam aprofitar per llegir alguns poemes sobre la llegenda de Sant Jordi. A la videoteca, penjats a la cartellera del Club, ja es troben exposats els dibuixos que en van sorgir. 




Durant la propera sessió El Màgic d'Oz de Baum serà el protagonsita de la trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada